Herdenking bevrijding Weert op vrijdag 22 september a.s.

WEERT – Weert herdenkt op vrijdag 22 september a.s. het feit dat de stad 73 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Er zijn enkele (internationale) sprekers zijn voor de 73e Bevrijdingsdag uitgenodigd. Zo zal de heer John Swanson, wiens vader in Weert omkwam tijdens een missie op 23 september 1944, zijn gedachten over de bevrijding van Weert met ons delen.

 

Bij die historische gebeurtenis wordt stilgestaan tijdens een plechtigheid bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg nabij de Stadsbrug in Weert. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Wij nodigen u allen uit om deze herdenking bij te wonen.

Programma

  • 10.30 uur Ontvangst gasten door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert
  • 10.30 uur Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Enkele (internationale) sprekers zijn voor de 73e Bevrijdingsdag
    uitgenodigd. Zo zal de heer John Swanson, wiens vader in Weert omkwam tijdens een missie op 23 september 1944, zijn gedachten over de bevrijding van Weert met ons delen. Het Seniorenorkest van het RICK verzorgt de muzikale omlijsting.
  • 11.00 uur einde, Indien u een krans of bloemen bij een monument wilt leggen kunt u deze, voorzien van naam (van uw organisatie), zelf op vrijdag 22 september meebrengen of bij het Suffolk Monument (stadbrug) vanaf 09.00 uur die
    dag laten bezorgen.
Vorig artikelErfgoedradar onderzoek in kasteel Weert
Volgend artikelVoorronde NK Biertappen 2018 in Café Zaal de Schuur