Samen naar een netwerk van verenigingen en stichtingen van en voor Ospel en Ospeldijk.

OSPEL – In 2009 is vanuit de Dorpsraad Ospel en gemeente Nederweert samen met de inwoners van Ospel een DOV (Dorps Ontwikkelings Visie) opgesteld waar ook het verbinden van verenigingen als aandachtspunt naar voren kwam. In 2016 heeft men een herziening van deze visie gedaan en wederom staat het netwerk van verenigingen op de kaart.

Dit jaar heeft de Dorpsraad Ospel in afstemming met de Gemeente Nederweert hier structureel een vervolg aan kunnen geven en zijn ze enkele maanden geleden begonnen met het een plan om tot een netwerk van verenigingen en stichtingen te komen. Hierbij heeft men ook de hulp van bureau negen in de persoon van Roy Simons toegewezen gekregen. Roy zal hen ook deze avond door het proces heen begeleiden. Doel is om verenigingen en stichtingen te verbinden om er samen sterker van te worden. Dit kan met kleinere initiatieven als gezamenlijke inkoop of het afstemmen van een activiteiten kalender, maar zou ook kunnen leiden tot de opzet van een grote vrijwilligerspool om gezamenlijk mooie activiteiten te organiseren.

Inmiddels heeft men met een aantal grotere verenigingen en ook de Dorpsraad Ospeldijk samen gezeten om te klanken over dit thema. Iedereen was enthousiast en hebben de medewerking toegezegd om Doospel verenigt tot een succes te maken.

Nu is het moment aangebroken dat men alle verenigingen en stichtingen van en voor Ospel en Ospeldijk samenbrengen om hier samen de handen voor in elkaar te slaan en zich te verenigen.

Doelgroep: alle verenigingen en stichtingen binnen of voor de kernen Ospel en Ospeldijk

Wanneer: woensdag 13 september om 19.30 uur

Waar: Haaze-Hoof Ospel

De vraagstelling welke deze avond voorgelegd worden:

  • Wat zijn de uitdagingen op dit moment; waar lopen we tegenaan?
  • Waar willen we over 10 jaar staan; wat zijn onze ambities?
  • Waarmee kunnen we morgen al beginnen?

Agenda 13-9-2017

  • 19:15 uur ontvangst
  • 19:30 uur aanvang, introductie Dorpsraad Ospel en bureau negen
  • 20:00 uur brainstorm in werkgroepjes
  • 21:00 uur presentatie van resultaten en bevindingen werkgroepjes
  • 22:00 uur afronding

Iedereen is welkom!

Voor een goede organisatie en invulling van deze avond, vraagt men om door te geven wie en met name hoeveel personen zij aanwezig zullen zijn.

Geef dit aub door voor 6 september 2017 door een email te sturen naar [email protected] of contact op te nemen met Ramon Vaes (06 23 73 67 08) of Jeroen Hennissen (06 17 23 45 28).

Vorig artikel11 september 1981: Jan van der Croon Operette
Volgend artikelLustrum fieëst Jong Vlikkestaekers