Merefeldia wringt zich voorbij Eindse boys

NEDERWEERT – Merefeldia heeft ook haar tweede bekerpoulewedstrijd gewonnen. De derby bij Eindse Boys eindigde in 2-3. Jay Stals en Ken Boonen (2x) leken het geelzwart naar een ruime voorsprong te schieten, maar de Boys kwamen op wilskracht terug in de wedstrijd.

Merefeldia speelde vandaag een zwakke partij. Eindse Boys hield de linies kort op elkaar en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. De thuisclub kreeg daarbij zelfs de betere mogelijkheden in het eerste half uur. Toch kwam Merefeldia in de 38e minuut op een voorsprong door een rake kopbal van Jay Stals. Ken Boonen zorgde vlak voor rust voor de 2-0.

Na de rust kwamen de Nederweertenaren op 3-0 door wederom een treffer van Ken Boonen. Daarmee leek de strijd gestreden, de concentratie ebde weg en het duel was niet meer om aan te zien. Eindse Boys knokte zich echter terug in de wedstrijd en kwam een kwartier voor tijd middels een rake strafschop van Nick Verheijen 1-3. Vlak voor tijd volgde ook de 2-3 van Bram Knapen en in de extra speelminuten mistte Eindse Boys de gelijkmaker op een haar.

Coach Richard van de Kerkhof reageerde na afloop furieus. ”Deze wedstrijd moeten we ondanks de overwinning heel snel vergeten. Wat we vandaag hebben laten zien ging echt nergens over en ik ben dan ook ondanks de overwinning teleurgesteld. Dit was ver en dan ook ver onder de maat. Complimenten aan de Eindse Boys, die bleven strijden voor een goed resultaat.”

Aanstaande zondag volgt in Helmond de beslissende poulewedstrijd. Merefeldia moet winnen van Stiphout Vooruit om zich te kwalificeren voor de knock-out fase. Zowel SSE als Eindse Boys zijn uitgeschakeld.

Via www.merefeldia.nl

Vorig artikelJanou Moonen weer koningin van St.Sebastianus 2017
Volgend artikelUitslag sectie overleden man Kelpen-Oler bekend