10 september 1950: Kinderfeest op Laar

Zicht op kern Laar - GAW Beeldbank A11368

De schoolvakantie is nauwelijks voorbij als Buurtschap Rietstraat op 10 september 1950 een kinderfeest organiseert.

De activiteit is bedoeld voor de kinderen van de lagere school St.-Franciscus in Laar. Maar ook de overige schoolgaande kinderen uit dit kerkdorp zijn van harte uitgenodigd. Bovendien zijn de kinderen vanaf vijf jaar welkom. Er zijn mooie prijzen te verdienen bij wedstrijden als hardlopen, zaklopen en mastbeklimmen.

De ‘keurige collectie prijzen’ voor de kleine en grote kinderen zijn volgens het Buurtschap natuurlijk een extra aansporing om mee te doen.
Het kinderfeest wordt gehouden in een weide die voor dit doel ‘welwillend is afgestaan door de heer P. Greijmans’. In de oproep voor het feest staat verder, dat de activiteit een week wordt uitgesteld, mocht het weer slecht zijn.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelHeb jij een idee voor je buurt?
Volgend artikelDag van de Lambertustoren