Roering over randweg Nederweert

NEDERWEERT – Op 1 september 2017 vertrok een bus uit Nederweert met tegenstanders van de Randweg naar Maastricht om bij de commissievergadering M&D (mobiliteit en Duurzaamheid) aanwezig te zijn.  Hier werd het aangepaste projectvoorstel voor de uitwerking van de twee varianten van de Randweg Nederweert/N266 behandeld.

‘College van Nederweert stuurt brief aan de raad en roept unaniem op om huidige projectopdracht Randweg N266 te onderschrijven’

De SP deed in de commissievergadering het voorstel om het huidige proces te stoppen en helemaal opnieuw te beginnen, waarbij eerst een grondige probleemanalyse zou moeten worden gemaakt van de wegen in de regio, en pas daarna op zoek te gaan naar een passende oplossing. GroenLinks, PVV, Partij voor de Dieren en de VVD (met een voorbehoud) stemden met dit voorstel in, dus een Statenmeerderheid!

Op 26 september aanstaande behandelt de gemeenteraad van Nederweert het nieuwe voorstel en geeft daarna haar advies aan Provinciale Staten die vervolgens op 29 september een besluit neemt.

Het college van Nederweert heeft inmiddels een brief gestuurd naar de raad. Hierbij roept het college de raad unaniem op om de huidige projectopdracht Randweg N266 en Uitwerking Kanaalzone te onderschrijven.

Wordt vervolgd!

Lees ook ‘Laatste 2 varianten Randweg Nederweert van tafel’

Vorig artikelRecycle-Truus helpt het Leudal schoon te houden
Volgend artikelJAN bezoekt molen de Korenbloem