D66 Nederweert pleit voor referenda

NEDERWEERT – Vandaag is het de Dag van de Democratie, een dag om stil te staan bij de verworvenheden van onze democratie. Voor ons als D66 is het ook een dag om na te denken over de toekomst van onze democratie. Wat kunnen we doen om onze democratie te versterken en mensen meer en beter inspraak te geven in het politieke proces.

Als D66 Nederweert vinden we het heel belangrijk om goed te luisteren naar wat er speelt in onze gemeente. Wat vindt iedereen van het gemeentelijk beleid? Is er wel draagvlak voor de belangrijke besluiten van de gemeenteraad? Daarom vinden we het belangrijk om de burgers ook inspraak te geven in het proces, zoals we afgelopen winter gedaan hebben door een raadpleging te organiseren over de aanleg van de Randweg West.

Wij vinden dat de inwoners van Nederweert vaker dan een keer in de vier jaar hun stem moeten kunnen laten horen. Daarom pleiten wij voor het invoeren van een referendumverordening. In veel gemeenten kunnen burgers zelf al een referendum aanvragen, maar in Nederweert nog niet. Wij willen het lokale referendum mogelijk maken in Nederweert.

Wil je met ons meedenken? Wij staan altijd open voor nieuwe frisse ideeën. Kijk op www.d66nederweert.nl/meedoen om te zien hoe jij mee kunt doen.

Vorig artikelInformatieavond Hartslag voor Nederweert
Volgend artikel(Gestolen) fietsen aangetroffen in Roermond en Swalmen