STAR project Weert

WEERT – Een goede STAR ( T ) van een nieuw schooljaar
Op 11 september start Basketbalpromotie Limburg in samenwerking met Let’s Move, en de scholen van Eduquaat het STAR project . Zij worden hierbij ondersteund door Balcontact van Henk Pieterse . STAR staat voor Sportief, Teamwork, Acceptatie en Respect. Gedurende het hele schooljaar zullen de scholen samen met de basketbalpromotie en de combinatiefunctionarissen uitdrukkelijk aandacht besteden aan deze principes.
Samen is er een jaarprogramma opgezet voor de kinderen Dit jaarprogramma bestaat uit de volgende onderdelen :
– Basketball clinics door Henk Pieterse voor de groepen 3 t/m 5 of 6. Deze zijn op 11 en 12 september in de sporthal van Boshoven. Henk Pieterse is prof basketballer geweest en landelijk bekend van het anti pest programma “De pest mij maar tours “. Hij heeft deze clinics ook diverse malen in Weert gegeven
Tijdens deze clinics zijn de kinderen heel bewust bezig met de STAR uitgangspunten middels de STAR bal. Tijdens de dag zal Touringcarbedrijf Kupers zorg dragen voor het transport naar de Sporthal.
– Basketball clinics voor de groepen 6-7-8 tijdens de gymlessen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de STAR bal. Deze clinics worden gegeven door professionele trainers van Basketball Academie Limburg.
– Voor de groepen 5 t/m 8 (sommige scholen kiezen voor gr 3 t/m 8) wordt er een SPORTFOLIO klapper aangelegd. Gedurende het schooljaar verzamelen leerlingen tekeningen, gedichten, foto’s, mind maps, presentaties in deze klapper van activiteiten waarbij letters van STAR te herkennen zijn en waar de kinderen trots op zijn. Op het einde van het jaar is er een presentatie van deze klappers.
– De kinderen van de groepen 3 t/m 5 ontvangen een STAR paspoort waarbij ze stickers kunnen plakken als ze iets hebben ondernomen dat past bij STAR.
– In maart is er een STAR toernooitje tussen de Eduquaat scholen.
– In januari en juni zijn er opfris activiteiten om STAR levend te houden.
Basketbalpromotie Limburg, Let’s move en de scholen werken op deze manier met ouders en kinderen aan een samenleving waarbij Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect hoog in het vaandel staan.
Op 11 september is de STAR (t ) in de sporthal in Boshoven.

Vorig artikelGroot gaslek in Budschop
Volgend artikelHerstelhotel Weert wint de Hersteleuroprijs 2017!