Herdenking crashes in Echt (Pey)

ECHT-SUSTEREN – De Stichting “Op Vleugels der Vrijheid” heeft de eer en het genoegen u  hierbij van harte uit te nodigen voor de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst op zondag 24 september 2017 bij het Hoofdmonument voor de tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Gemeente Echt-Susteren omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningsleden.

Dit monument, dat op 3 september 2006 werd onthuld, bevindt zich nabij de Abdij Lilbosch, Pepinusbrug 6 te Echt (Pey). Dit jaar staan wij stil bij het feit dat 75 jaar geleden 2 RAF bommenwerpers in Echt (Pey) gecrasht zijn, te weten: De Vickers Wellington op 03-09-1942 aan de Brugweg en de Short Stirling op 10-09-1942 bij Bos en Broek in het stiltegebied van de Abdij Lilbosch.

Een tiental nabestaanden van de bemanning van het laatstgenoemde vliegtuig zal bij de herdenking aanwezig zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Verzamelen bij het Hoofdmonument nabij de Abdij Lilbosch voor de herdenking.

13.30 uur – ca. 14.30 uur : Herdenkingsceremonie bij het Hoofdmonument.

Vorig artikelHerstelhotel Weert wint de Hersteleuroprijs 2017!
Volgend artikelGrote Rommelmarkt