Sloop loodsen aardappelbedrijf Star Potato

SLEK – De loodsen van het voormalige aardappelbedrijf Star Potato aan de Dijkveldstraat te Slek worden binnenkort gesloopt. De loodsen staan al jaren leeg op een verwaarloosd terrein midden in Slek.

Na overleg met de directie van WoonGoed 2-Duizend en verantwoordelijk wethouder Jac Dijcks is besloten de gebouwen af te breken. Dit besluit zorgt voor grote opluchting bij de omwonenden en de wethouder. ‘’De loodsen zijn bedekt met asbestdakbeschotten.

Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd op het moment dat er brand was uitgebroken. De grote hoeveelheid asbest had veel schade kunnen aanbrengen voor de Slek en omliggende gehuchten’’, aldus de wethouder. Ook de omwonenden hoeven niet meer te vrezen voor vandalisme, overlast van ongedierte of de kans op een asbestbrand. De loodsen worden op korte termijn professioneel gesaneerd. WoonGoed 2-Duizend onderzoekt wat de mogelijkheden voor deze locatie zijn en welke invulling deze in de toekomst gaat krijgen.

www.echt-susteren.nl

Vorig artikelNieuwe gebouw Waterschap Limburg feestelijk geopend
Volgend artikelTijdelijke verkeersmaatregel i.v.m kermis Heythuysen