Huiskamer SJG Weert maakt kans op landelijke prijs

WEERT – Als eerste ziekenhuis in Nederland opende SJG Weert een huiskamer voor ouderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis zijn. Het bleek een voorbeeld voor andere ziekenhuizen in Nederland, want inmiddels hebben andere ziekenhuizen dit mooie voorbeeld gevolgd. SJG Weert maakt met dit initiatief kans op de landelijke NIAZ-prijs en daar is uw hulp bij nodig. U kunt het ziekenhuis steunen door vóór 30 september uw stem uitbrengen via de website van NIAZ Jaarprijs.

Over het huiskamerproject
Bekend risico bij voornamelijk oudere patiënten is dat ze bij opname in een ziekenhuis extra verzwakt raken en de kans op complicaties en delier wordt groter. Ze hebben het gevoel dat ze in bed moeten blijven liggen omdat ze ziek zijn en laten zich verzorgen, terwijl ze vaak meer gebaat zijn bij een actievere daginvulling. Om dat te stimuleren is binnen SJG Weert de huiskamer voor ouderen bedacht. In een huiselijke omgeving worden patiënten van 70 jaar en ouder overdag opgevangen. Gevolg: omdat het meer lijkt op het normale dagritme voelen ze zich minder ‘ziek’. Daarnaast worden ze gestimuleerd om actief te zijn en blijven daardoor hun mobiliteit houden. Een ander voordeel is de gezelligheid die in de huiskamer vele malen groter is dan in een patiëntenkamer, alleen al door het contact met andere patiënten. Hierdoor voelen de patiënten zich veel positiever, wat hun herstel weer ten goede komt. Al met al een mooi initiatief.

Lees het verhaal van Staf Breugelmans die hele goede ervaringen heeft met zijn verblijf in de huiskamer van SJG Weert of bekijk een video impressie van de huiskamer.

 

Vorig artikelMedische noodsituatie in Stramproy
Volgend artikelInloopavond voor Kanaalpark De Heerlijckheid Budschop