Nomineer uw ‘Mo(nu)mentje van geluk’

Nomineer uw ‘Mo(nu)mentje van geluk’

WEERT – Nomineer uw ‘Mo(nu)mentje van geluk ’De gemeente Weert reikt op 27 oktober 2017 voor de vierde keer de jaarlijkse Erfgoedprijs Weert uit. Het thema van dit jaar is ‘Mo(nu)mentje van geluk’. Voor deze prijs zoekt de gemeente kanshebbers. Iedereen kan vanaf 9 september tot en met zondag 1 oktober een nominatie indienen. De nominaties worden tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis op vrijdag 13 oktober bekendgemaakt. Vanaf dat moment kunt u tot en met woensdag 25 oktober 2017 stemmen op de ingezonden nominaties. De winnaar wordt op vrijdag 27 oktober om 16.00 uur bekend gemaakt in het pand van het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250-252 in Weert.

Cultureel erfgoed is een breed begrip, zo is er immaterieel, roerend en onroerend erfgoed. De Erfgoedprijs concentreerde zich in 2014 en 2015 op het onroerende erfgoed. Dat zijn gebouwde monumenten, cultuurlandschappen en archeologie. Vanaf 2016 jaar is het bereik van de Erfgoedprijs Weert verbreed. Het is namelijk nauwelijks mogelijk om archief, historische musea en bronnenonderzoek los te zien van het onroerende erfgoed. Het zijn allemaal erfstukken van onze voorouders. Ook het immaterieel erfgoed is hierbij uitdrukkelijk inbegrepen.

Maand van de Geschiedenis
Oktober is in Nederland de Maand van de Geschiedenis. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’, worden mensen gestimuleerd op ontdekking te gaan. Thema dit jaar is ‘Geluk’. De Erfgoedprijs Weert wordt dit jaar dan ook uitgereikt voor het ‘Mo(nu)mentje van geluk’. Welk erfgoed, roerend of onroerend, materieel of immaterieel in Weert, maakt u gelukkig?

Erfgoedprijs
De prijs wordt uitgereikt in het brede veld van cultureel erfgoed. Dit zijn herinneringen van onze geschiedenis in allerlei vormen, zoals archief- en museumstukken, archeologische vondsten, cultuurlandschappen en monumenten. Het uitreiken van de Erfgoedprijs brengt aandacht en waardering met zich mee. Het doel is mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed. Iedereen kan een nominatie voor de Erfgoedprijs Weert aanmelden. Deze nominatie voor het ‘Mo(nu)mentje van geluk’ voldoet aan de volgende voorwaarden:
• Het betreft cultuurhistorisch erfgoed (roerend, onroerend, materieel of immaterieel);
• U geeft argumenten waarom dit monument u gelukkig maakt;
• Van de nominatie geeft u een duidelijke omschrijving (naam, adres e.d.) plus een foto.

Nomineer uw ‘Mo(nu)mentje van geluk’
Nominaties kunt u indienen vanaf zaterdag 9 september tijdens de Open Monumentendag tot uiterlijk zondag 1 oktober. Dat doet u door een bericht te sturen naar [email protected]. Geef daarin de naam en contactgegevens van het monument door. En omschrijf daarbij waarom u hiervan gelukkig wordt. U voegt ook een foto bij. Uw motivatie en foto gebruikt de gemeente om iedereen op te roepen op het ‘Mo(nu)mentje van geluk’ te stemmen.Op papier uw nominatie inleveren mag ook. Maak voor uw papieren aanmelding gebruik van het formulier Nominatie Erfgoedprijs 2017. Het formulier is ook verkrijgbaar aan de Informatie- en Servicebalie in het stadhuis. Daar kunt u het ingevulde formulier ook inleveren. Of stuur uw nominatie naar Gemeente Weert, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert onder vermelding van Erfgoedprijs 2017.

Publieksprijs
U kunt van 13 oktober tot en met 25 oktober stemmen op de ingezonden nominaties. Hiervoor is vanaf 13 oktober een stemformulier beschikbaar op www.weert.nl/erfgoedprijs. Het initiatief met de meeste publieksstemmen krijgt de Erfgoedprijs. De winnaar wordt op vrijdag 27 oktober bekend gemaakt. De prijswinnaar krijgt publiciteit en wordt een jaar lang in de schijnwerpers gezet op de Facebookpagina ‘Erfgoed in Weert’. De stemmer met de beste motivatie wordt beloond met een theaterbon.

Vorig artikelVlaaibakwedstrijd tijdens nieuw Antje Festival
Volgend artikelWeinig animo voor kermispenningen actie bij Weerter winkeliers