Werkgeversverenigingen uit Euregio Maas-Rijn presenteren ‘SWE Euregiolocator’

ROERMOND – De Stichting Werkgevers Euregio (SWE*) vertegenwoordigen ca. 2600 bedrijven in de Euregio. Met de  ‘SWE Euregiolocator’ hebben de 5 werkgeversorganisaties* een handige onlinetool ontwikkeld die het grensoverschrijdend zakendoen kan stimuleren en bevorderen. Een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Handig voor die bedrijven die over de Euregiogrenzen heen een partner zoeken maar ook voor bijvoorbeeld potentiële klanten, leveranciers en zelfs werkzoekenden. Zij vinden er basisgegevens zoals adres, website en de contactpersoon vanuit elk van de SWE-werkgeversorganisaties die het uiteindelijke contact kan faciliteren. Doel van deze “locator” is het grensoverschrijdend zakendoen bevorderen. Bedrijven hebben vaak goed zicht op wat binnen regiogrenzen aanwezig is maar hebben soms minder oog voor de economische kansen en samenwerkingsmogelijkheden in de nabije  buurlanden. Tegelijkertijd toont het ook de economische slagkracht van deze regio. En hoewel economische thema’s zoals werk, sociale zaken, opleiding en arbeidsflexibiliteit erg regio-gebonden zijn, zijn de SWE-werkgeversverenigingen ervan overtuigd dat meer grensoverschrijdende belangenverdediging mogelijk is en uitgebouwd moet worden.

Euregio
De Euregio Maas-Rijn, een internationaal samenwerkingsverband binnen de Europese Unie, situeert zich rondom de rivier Maas en ten westen van de rivier de Rijn, rond de zeshoek Hasselt-Maastricht-Luik-Aken-Heerlen-Eupen. Deze geografisch goed gelegen en economisch belangrijke  drielandenhoek (regio Aken, Zuid-Limburg, Belgisch Limburg, de regio Luik en het Duitstalige België), bevindt zich op een oppervlakte van zo’n 11.000 km2 en heeft zo’n 3,7 miljoen inwoners.

De Euregiolocator is ontwikkeld door de vijf werkgeversorganisaties actief in de Euregio Maas-Rijn die zich lang geleden al verenigden binnen de Stichting Werkgevers Euregio (SWE*).

*De SWE-partners zijn: VKW Limburg, Hasselt (België)  –  de Limburgse Werkgevers Vereniging /LWV, Roermond (Nederland) – Union Wallonne des Entreprises (UWE), Wavre samen met de  Union Wallonne des Entreprises Section Liège (UWEL), Luik (België) · Allgemeine Arbeitgeberverband Eupen-Malmedy-St. Vith, Eupen (België) en  VUV – Vereinigte Unternehmerverbände Aachen

www.euregiolocator.eu

Vorig artikelKleurrijk Leudal Festijn
Volgend artikelInbraken in buitengebied Ospel/Ospeldijk