Succesvolle Pop Up Galerie Nederweert loopt door t/m 14 oktober

NEDERWEERT – De expositieopening op 24 augustus 2017 was tevens de markering van het tweejarig bestaan van Pop Up Galerie Nederweert! De galerie is een initiatief van Francoise Creemers en Francis Bruekers, met als doel een gelegenheid te bieden aan kunstenaars en creatieven om te exposeren, een laagdrempelige gelegenheid te bieden voor het publiek om te komen kijen én leegstaande winkelpanden onder de aandacht te brengen.

Samen met een team van vrijwilligers zorgen zij met de galerie voor de artistieke toevoeging in het straatbeeld van de kern Nederweert.

Enkele cijfers…

De eerste expositie werd geopend op 27 augustus 2015. Momenteel is de 13e expositie in het derde pand. Beide vorige panden kregen nieuwe eigenaren.  Twee exposities werden gehouden in een winkelpand aan de Lindanusstraat. Zes exposities werden gehouden in twee winkelpanden aan de Brugstraat.

Inmiddels is de vijfde expositie geopend in het derde winkelpand aan de Kerkstraat.
Exposanten kwamen en komen uit alle windrichtingen: lokaal, regionaal, provinciaal, elders uit Nederland, uit België of zelfs Engeland. Met zeer gevarieerd materiaal. Sinds augustus 2015 mocht de Pop Up Galerie meer dan 130 exposanten herbergen; driemaal cursistengroepen, eenmaal Kunstlint, overige exposities met gemiddeld 7 tot 8 willekeurige exposanten. Sinds januari 2017 is er aan de galerie een Art Shop toegevoegd, met kleiner, zeer betaalbaar werk van voormalige exposanten.

We bedanken onze sponsoren, met name Eric Kusters en Drukkerij Buijs voor de vormgeving en productie van onze communicatiemiddelen vanaf het begin van het bestaan van de galerie.Dank aan de overige sponsoren. Veel dank zijn we verschuldigd aan onze vrijwilligers, zonder wie we de galerie niet zouden kunnen runnen. Dank aan de muzikanten die alle openingen muzikaal hebben opgeluisterd.

Ten slotte dank aan het publiek dat zich liet verrassen door Pop Up Galerie Nederweert. De huidige expositie loopt door t/m 14 oktober. Daarna gaan we vrolijk verder met expositie nummer 14.

Blijf geïnformeerd via www.popup-galerie.nl 

Vorig artikelAvondvluchten Kleine-Brogel beginnen weer
Volgend artikelMerefeldia 6 wint eerste bekerwedstrijd met 1-3