Kledingactie september

WEERT –

Kleding en textielinzameling Groenewoud
De Stedelijke Harmonie St.-Antonius en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 houden weer de kleding- en textielinzameling. De opbrengst komt ten goede van de gezamenlijke repetitieruimte aan de Schuttebeemd 132. Helpt u ons mee de gezamenlijke repetitieruimte aan te passen aan de eisen van deze tijd? Zet dan uw oude kleding, schoeisel en textiel op zaterdag 9 september in de wijk Groenewoud aan de straat. Onze leden halen de kleding bij u op. U hoeft alleen voor 09.00 uur de kleding in een dichte vuilniszak aan de straat te zetten.
Tijdens eerder gehouden inzamelingen in andere wijken is gebleken dat ook “onbevoegden” de voor ons gereedstaande zakken kleding/textiel hebben meegenomen. Daarom bieden wij u ook de gelegenheid om op zaterdag 9 september zelf de zakken tussen 09.30 en 11.30 uur in te leveren bij de Schuttebeemd 132. Ook is er gelegenheid om op de woensdag 6 september de kleding in te leveren bij de Schuttebeemd van 13.00 tot 17.00 uur.
Wat wordt er ingezameld Wat wordt niet ingezameld
– Alle kleding en schoenen (draagbaar en niet draagbaar
– Huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, dekens en kussenslopen
– Zachte knuffels
– (schone) lappen, gordijnen en textiel resten
– Kussens en dekbedden
– Kleding accessoires (petten hoeden riemen)
– Vloerbedekking, tapijten
– Hard speelgoed
– Natte en/of besmeurden kleding en textiel
– Matrassen
De kleding dient verpakt te zijn in een dichte plastic zak (bij voorkeur niet in dozen). Een plastic zak biedt de beste bescherming tegen het vuil en nat worden van de aangeboden spullen.
De vrijwilligers van de Sponsorwinkel, sorteren de “verkoopbare” kleding uit voor de winkel en de rest gaat in de container naar Reshare, de dochterorganisatie van het Leger des Heils. Zij stellen de kleding ter beschikking aan bijvoorbeeld de vluchtelingen of verkopen de (niet meer te dragen) kleding en textiel door. Hiervan ontvangen wij dan onze bijdrage om de gezamenlijke repetitieruimte aan te passen. Dus uw oude kleding en textiel is voor ons geld waard. En hierdoor spaart u het milieu en levert u een maatschappelijke bijdrage. U blij, wij blij.

Vorig artikel3 september 1951: Naar de jongensschool
Volgend artikelTruckrun Weert 2017