Waterplas De Hoort in Budel-Dorplein vanaf vandaag verboden terrein

BUDEL-DORPLEIN – Vanaf vandaag is waterplas De Hoort in Budel-Dorplein niet meer toegankelijk. De afgelopen weken heeft eigenaar Nyrstar het hekwerk rond het natuurgebied hersteld.

Waar er op een zomerse dag als vandaag doorgaans tientallen auto’s geparkeerd staan aan de rand van het bosgebied, is er nu niemand te bekennen. Een hekwerk blokkeert de toegang. Nyrstar, eigenaar van het natuurgebied, heeft besloten de hekken terug te plaatsen, nadat een 37-jarige zwemmer is verdronken in de waterplas. Dat is voltooid en daarmee treedt het verbod vanaf vandaag in werking.

Protest
Het gebied rond de waterplas werd dagelijks door veel mensen gebruikt om er de hond uit te laten. Op warme dagen werd er gezwommen. De afgelopen maanden is er geprotesteerd tegen het verbod (zie video). Maar Nyrstar wil voorkomen dat er nog een dodelijk ongeluk plaatsvindt en heeft daarom besloten om het terrein – dat overigens al verboden te betreden was – ontoegankelijk te maken.

Nyrstar gooit de deur niet definitief dicht. De zinksmelter heeft aangegeven dat het bedrijf openstaat voor gesprekken met wandelaars als in de toekomst zal blijken dat de veiligheid van het gebied gewaarborgd kan worden.

Vorig artikelVandaag finish Boels Ladies Tour in Weert
Volgend artikelAfscheid burgemeester Vermue op dinsdagavond 26 september