Ondernemers in Roermond vinden dat gemeente te weinig doet aan bereikbaarheid binnenstad

ROERMOND – Ondernemers in Roermond zijn van mening dat de gemeente meer actie zou moeten ondernemen om de stad bereikbaar te houden. Ook is er een grote behoefte aan betaalbare parkeerplaatsen voor winkelpersoneel.

Dat blijkt uit een enquête in het kader van het Resolve-project waar ook 75 ondernemers aan meededen. De helft van hen gaf aan de indruk te hebben dat het aantal passanten in de binnenstad ten opzichte van vorig jaar is afgenomen.

Bezoekers positiever
Waar de ondernemers kritisch zijn, wordt de Roermondse binnenstad door bezoekers gewaardeerd met een 7,7. Met name de nabijheid van de binnenstad, de sfeer en uitstraling en het winkelaanbod zijn voor de meeste ondervraagden reden om de binnenstad te bezoeken.

Resolve-project
In totaal vulden 297 mensen de enquête in. De resultaten van de enquête maken onderdeel uit van het Europese Resolve-project. Doel daarbij is te kijken hoe diverse Europese steden van elkaar kunnen leren op het gebied van bereikbaarheid, verkeer en vervoer.

Vorig artikel1 september 1940: Blijft in huis
Volgend artikelSP maakt zich zorgen over de afvoer van extreme hoeveelheden regenwater