Baron de Wijkerslooth de Weerdesteijn nieuwe waarnemend burgemeester Cranendonck

mr. H.C.R.M. (Henri) baron de Wijkerslooth de Weerdesteijn

CRANENDONCK – Eindelijk weer een adellijke bestuurder -Baron Henri- in Cranendonck. De naam van de gemeente is immers afkomstig van Kasteel Cranendonck, dat mogelijk reeds in de 13e eeuw bestond en dat het bestuurlijk centrum vormde van de buurtschappen in de omgeving.

Woensdag 29 augustus 2017, heeft de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk, Henri baron de Wijkerslooth de Weerdesteijn beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Cranendonck. De nieuwe waarnemend burgemeester is benoemd per 6 oktober 2017 en volgt hiermee tijdelijk de huidige burgemeester Marga Vermue op die vanaf die datum de nieuwe burgemeester van Sluis is.

Mr. Henri Charles Robert Marie (Henri) baron de Wijkerslooth de Weerdesteijn (Nederlangbroek, 14 september 1950) is een Nederlands politicus van de VVD. De Wijkerslooth is lid van de familie De Wijkerslooth en een zoon van oud-burgemeester van Hilversum (februari 1940 tot juli 1940) mr. K.L.C.M.I. baron de Wijkerslooth de Weerdesteijn. Hij is afgestudeerd in de rechten en heeft naast meerdere functies op het ministerie van Buitenlandse Zaken een diplomatieke carrière gehad waarbij hij gewerkt heeft op Nederlandse ambassades in Marokko, Colombia, Duitsland en Kenia. In 1999 werd hij directeur van het kabinet van de gouverneur van de Nederlandse Antillen wat hij bleef tot zijn benoeming in de zomer van 2003 tot burgemeester van Waalre. Midden 2013 maakte hij bekend aan het einde van dat jaar te willen stoppen als burgemeester. Per 1 januari 2014 werd hem ontslag verleend. Sinds 2005 is De Wijkerslooth lid van de Hoge Raad van Adel.

BRONWikipedia
Vorig artikelJolien Leeffers-van der Ploeg wordt predikant in Weert
Volgend artikelVerdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging