Lege attracties en halflege terrassen tijdens kermis in Budel vanwege lege pinautomaten

Lege attracties en halflege terrassen/kroegen tijdens kermis in Budel Foto: Harm van Leuken / Foto Hammie

BUDEL – Na een heel jaar wachten is het eindelijk weer kermis in de Noord Brabantse plaats Budel, maar toch blijven de attracties akelig leeg, is er maar weinig beweging op straat en zijn de kroegen en terrassen aan het kermisterrein zo goed als leeg.

De enige bank die in werking is, dat is de kermisattractie ,,Safari Trip”. De oorzaak? De (2) pinautomaten in Budel zijn leeg! En dat al sinds zondagmiddag, maandagavond/nacht zijn ze nog steeds niet bijgevuld. Bij de kroegen waar de muntjes te betalen zijn met pin is het gezellig druk, maar voor de rest is er helemaal niets te doen op het kermisterrein.

Exploitanten gooien hun kramen ruim een uur eerder dicht dan gepland… ze staan er voor jan piet snot! Want wie geld wil pinnen om lekker de kermis op te gaan of de kroegen in te duiken zal eerst naar omliggende gemeenten als Weert, Hamont (België) of Heeze-leende moeten om wat geld uit de muur te krijgen. Het zorgt voor enorm veel irritatie, boze en teleurgestelde kermisbezoekers en verdrietige kinderen. Papa en mama moeten helaas tegen de kinderen zeggen dat het avondje kermis niet door gaat, er komen geen centjes uit de automaat. Exploitanten en horecaondernemers zijn op zijn zachtst gezegd ,,not amused!”

Exploitanten, horecaondernemers, bezoekers en vooral de kinderen hopen dat de banken morgen (dinsdag redactie) hun pinautomaten weer bijvullen zodat er dinsdag en woensdag nog even volop kermis en feest gevierd kan worden. De meeste andere pinautomaten in de gemeenten zijn per 1 augustus allemaal weg gehaald, vanwege de recente toename van plofkraken en ramkraken in de omgeving.

Tekst en foto: Harm van Leuken / Foto Hammie

Vorig artikelGebiedsontwikkeling sport- en recreatiezone Nederweert: “van droom naar daad”
Volgend artikelIndianen bezoeken dit weekend Ospeldijk