Khalid B. vrijgelaten onder voorwaarden

KINROOI | MAASEIK – De Brusselse correctionele rechtbank heeft beslist dat Khalid B. vrijgelaten wordt onder voorwaarden. De Kinrooienaar zat een tijdje in voorhechtenis op verdenking van het ronselen van Syriëstrijders in en rond Maaseik.

De man had een tijdlang in de gevangenis gezeten, maar stond al verschillende maanden onder elektronisch toezicht. De rechtbank besliste nu dat hij zonder enkelband mag leven. Het federaal parket heeft echter al beslist in beroep te gaan tegen zijn vrijlating.

Het proces ligt intussen al sinds december stil na een wrakingsverzoek van de verdediging. Het proces had eerst moeten beginnen op 21 september, maar moest toen meteen met een dag uitgesteld worden omdat Khalid B. niet naar de zitting kon komen. De gps-tracker op zijn enkelband was immers niet uitgeschakeld en als hij zijn woning in Maaseik verliet, dreigde hij opgepakt te worden. Ook nadien werd het proces herhaaldelijk onderbroken door procedurekwesties, waarvan de laatste het wrakingsverzoek van de verdediging was eind vorig jaar. In die procedurekwestie zal het hof van cassatie moeten oordelen.

Vorig artikelSlachtkuikenbedrijf in Kinrooi mag bijna drie keer zoveel slachtkuikens opkweken
Volgend artikelZilver op NK Ermelo voor 4Pleasure