Fanfare Play-in Kessenich wint culturele prijs gemeente Kinrooi

Op de foto van links naar rechts: Jo Brouns (burgemeester), Wim Rutten (voorzitter van Koninklijke Fanfare De Vriendenkring), Ruud Hawinkel (secretaris Koninklijke Fanfare De Vriendenkring) en Hubert Van Eygen (voorzitter gemeentelijke culturele raad).

KESSENICH | KINROOI – Op zondag 27 augustus 2017 ontvingen de organisatoren van de Fanfare Play-in van de Koninklijke Fanfare De Vriendenkring van Kessenich de culturele prijs 2016 van de gemeente Kinrooi. Zij kregen deze prijs, bestaande uit een oorkonde en 250 euro, op advies van de gemeentelijke culturele raad omdat zij al 14 jaar lang deze bijzondere workshop voor jongere fanfarespelers organiseren óver de grenzen van de diverse muziekverenigingen in België en Nederland heen.

Op zondag 27 augustus werd al voor de 14de keer het slotconcert georganiseerd van de Kessenicher Play-in de sporthal te Kessenich. Er namen een 80-tal mensen deel van zo’n 36 verschillende muziekverenigingen. De gemiddelde leeftijd schommelde rond de 20 jaar. Het thema dit jaar was Blind Date. Ieder jaar nemen zo’n 80 tot 100 muzikanten (van een 30- tot 40-tal Belgische én Nederlandse muziekverenigingen) deel aan deze uit de kluiten gewassen workshop voor fanfaremuziek.

Al sinds 2004 wordt een dergelijke Fanfare Play-in in Kessenich georganiseerd. In die tijd was het een organisatie van Jeugdfanfare De Jefkes. Daarna nam de eigenlijke fanfare de organisatie van dit oefenweekend over. Op zaterdag oefenen de talrijke muzikanten onder leiding van twee dirigenten de gekozen muziekstukken terwijl op zondag dan het slotconcert wordt gegeven.

16de laureaat van de culturele prijs
De Fanfare Play-in Kessenich is daarmee de zestiende laureaat van de Kinrooise culturele prijs die in 1993 in het leven werd geroepen. Zij zijn al de vijfde Kessenichse laureaat, na de Koninklijke Fanfare De Vriendenkring (1993), Ker Kes 100 (1998), De Ertesjieter (2006) en De Toneelvrienden Kessenich (2015).

Vorig artikelActie ‘Same sterk vör oos kerk’ nadert de 1000ste geadopteerde steen
Volgend artikelStoere Mannendag in binnenstad Weert