Dak-verse groenten stonden centraal bij Oogstfeest van Amusant

WEERT – De dak-verse groenten van restaurant Amusant zijn in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Eigenaren Mark en Sharon verbouwen zelf hun groenten en fruit op een zogeheten Dak-Akker, gelegen in het centrum van Weert. Een doorslaand succes! Om dat te vieren organiseerden zij op vrijdag 25 augustus en zondag 27 augustus een Oogstfeest. Dat was avondvullend genieten van heerlijke gerechten onder het genot van muziek.

“Veel mensen geloven simpelweg niet dat we groenten en fruit verbouwen in het hart van de stad”, zegt Sharon enthousiast. “Toen is het idee voor het Oogstfeest ontstaan. We kunnen iedereen laten zien én tegelijkertijd laten proeven hoe lekker de dak-verse groenten zijn.”

Oogstfeest
Speciaal voor de gelegenheid werden de keuken en bar naar boven verplaatst. Op het dakterras dat 80 vierkante meter groot is, werden tussen de perkjes, waar pompoenen, courgettes en tomaten groeien, picknick- en statafels geplaatst. De muzikale omlijsting werd verzorgd door een zangeres en gitarist en een dj. Sharon: “We willen een relaxte achtertuinsfeer creëren. Mensen kunnen gezellig kletsen en van de muziek genieten terwijl wij eten serveren. En dat is zeker gelukt!”

 

Vorig artikelDe onthoofding van Filips van Horne en Lamoraal van Egmont (1568)
Volgend artikelAuto over de kop op de A2 bij Weert