House beats met Nederweert kermis: na 13 jaar wisseling van de wacht

Nederweerter DJ’s Dennis Verheijen en Geert Roemen (in de weekenden beter bekend als Vok & Ogre) zijn al 13 jaar actief. Vanaf volgend jaar zal de programmering echter worden overgedragen aan een nieuwe generatie lokale muzikale helden: Menno Stockmans en Joris Huijerjans (beroemd en berucht onder de naam The Lethal Sound).

NEDERWEERT – Eind augustus klinken er in Nederweert elk jaar allerlei kreten over extra rondjes over de kop, kaarten aan de kassa en winnaars van gouden polshorloges, maar al jarenlang klinken er dat weekend op één plekje ook hard bonkende beats en elektronische melodieën voor de house-liefhebbende feestganger uit de regio. Nederweerter DJ’s Dennis Verheijen en Geert Roemen (in de weekenden beter bekend als Vok & Ogre) zijn al 13 jaar drijvende krachten achter deze feesten: vanaf 2011 bij Zaal Centraal, en daarvoor buiten op straat bij Santa Domingo. Vanaf volgend jaar zal de programmering echter worden overgedragen aan een nieuwe generatie lokale muzikale helden: Menno Stockmans en Joris Huijerjans (beroemd en berucht onder de naam The Lethal Sound)

Vanaf 2004 zijn Dennis en Geert, met wisselende teamgenoten, ieder jaar met veel passie bezig geweest om de perfecte muzikale invulling te verzorgen voor de regionale dance- en house-liefhebbers. Natuurlijk door zelf achter de draaitafels het publiek tot grote hoogtes te drijven, maar ook door het uitnodigen van regionale DJ-helden en (inter)nationaal bekende artiesten als Darkraver, Francois en Pat B.

Wups Pub
Dit jaar komt mede-grondlegger van de hardcore en wereldberoemd mixmaster DJ Panic op zondagavond 27 augustus de Centraal op z’n kop zetten met zijn unieke freestyle en early hardcore sound. Vrijdagavond 25 augustus wordt verzorgd door local heroes The Lethal Sound en Deltadronez, en op zaterdag 26 augustus draaien Vok & Ogre een extra lange 2.5 uurs set met het beste van 13 jaar harder styles. Het lijstje artiesten wordt gecompleteerd door MC BIG, Patty vs Quint en Tim Arrows. Op de Facebook pagina van Wups Pub is het complete programma te vinden.

3 dagen freestyle, hardstyle en (early) hardcore
Inmiddels wordt dit het 7e jaar dat Zaal Centraal het toneel is voor 3 dagen freestyle, hardstyle en (early) hardcore. Het trouwe publiek is elk jaar weer geweldig enthousiast en staat avond aan avond weer onuitputtelijk vrolijk rond te springen. Door de jaren heen zijn daar veel jonge nieuwe liefhebbers bijgekomen, en Dennis & Geert zijn er van overtuigd dat de mannen van The Lethal Sound hier de komende jaren met passie en zeker zoveel enthousiasme een mooi programma voor neer gaan zetten. Achter de draaitafels zul je Vok & Ogre overigens nog wel tegen gaan komen in het Nederweertse.

Enthousiaste publiek
In al die jaren hebben Vok & Ogre al veel memorabele momenten mee mogen maken, al dan niet aangezwengeld door hun voorliefde voor confetti en toeters: denk aan spontane sitdowns, breakdance-battles met Darkraver, vonken van vuurwerksticks die gaten in draaiende platen brandden, het uitzicht op honderden dansende mensen op straat en frikandellen die uit het confettikanon kwamen. Maar het aller, allermooiste was toch altijd het uitzinnige en immer enthousiaste publiek! Dennis en Geert kijken met een hele brede glimlach terug op al die jaren kermisplezier, en vertrouwen erop dat de nieuwe generatie de komende jaren dit gevoel voort gaat zetten. Het kermismotto voor dit jaar is dan ook niet zonder reden gekozen: ‘Deze is voor jullie’!

Nederweert Kermis 2017 op Facebook.

Vorig artikelCentrumgarage stadhuis van 3-9 t/m 10-9 gesloten
Volgend artikelVrijwilligers knippen vlinderstruiken