Weerter Indiana Jones -Bruno Werz- zoekt het VOC-schip ‘Haarlem’

Bruno Werz

WEERT – Bruno Werz, zoon van de Weerter edelsmid Eloy Werz spreekt binnenkort over zijn zoektocht naar het schip ‘Haarlem’. Speciaal voor deze lezing, vliegt Bruno Werz over vanuit Zuid-Afrika, waar hij woont en werkt als (maritiem) archeoloog en beroepsduiker.

Als een ware Indiana Jones zoekt hij naar het VOC-schip ‘Haarlem’, dat in 1647 strandt voor de kust van het huidige Kaapstad. Het schip speelde een rol bij de kolonisatie van Zuid-Afrika en is daarmee van grote symbolische waarde. Bruno Werz vertelt over zijn zoektocht. Het begint bij de vondst van een ‘schatkaart’ in het Nationaal Archief en eindigt op het strand en de zeebodem bij de Kaap de Goede Hoop.

Datum: Zondag 24 september, tijd: 13.00 – 14.00 uur
Kosten: € 10,- (inclusief entree De wereld van de VOC en koffie/thee)
Aanmelden via [email protected] of bestel hier uw entreekaart

 

Vorig artikelOveraanbod van winkels in de detailhandel en kantoren
Volgend artikel27,4% van de 17-jarigen slaagt voor rijbewijs in Weert