Overaanbod van winkels in de detailhandel en kantoren

Winkel leegstand in Nederland 2016

In Nederland is een overaanbod van winkels in de detailhandel en kantoren, maar er zijn grote regionale verschillen. De leegstand concentreert zich vooral aan de randen van Nederland: Friesland, Groningen, Overijssel, Limburg en Brabant hebben een hoog leegstandspercentage van winkels. De grootste volumes kantooroppervlakte bevinden zich juist in de Randstand: ruim de helft ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. De leegstand van kantoren is dan ook vooral in deze gebieden het grootst.

Gemiddeld stond ruim 17% van de totale verhuurbare kantoorvloeroppervlakte en 10% van de totale winkelvloeroppervlakte in 2016 leeg.

Vorig artikelWeekblad voor Nederweert week 34
Volgend artikelWeerter Indiana Jones -Bruno Werz- zoekt het VOC-schip ‘Haarlem’