Kunstenaar Mels Dees in Kunsthal Weert

Assemblage | Mels Dees

WEERT – Ter gelegenheid van de Nationale Monumentendagen is Kunsthal Weert open met een bijzondere expositie. Op zondag 10 september laat Eindhovense kunstenaar Mels Dees in en rondom de Kunsthal werk zien dat in de loop van 10 á 20 jaar voornamelijk onderweg is ontstaan – van Spanje en Italië tot Tasmanië en India.

Het zijn ruimtelijke collages van ter plaatse gevonden voorwerpen in koper, messing en brons, gebouwd zonder bewust plan of vooropgezet idee. Verder zijn er modellen en documentatie te zien van wat grotere projecten, zoals een lichtproject in de Lijmbeekbuurt in Eindhoven en het grafmonument voor Wubbo Ockels op Zorgvlied, waar hij anderhalf jaar aan werkte.

Ockels’graf op Zorgvlied in Amsterdam

Het meest in het oog springende deel van het monument is de vlieger met zonnepanelen. “Ik had bedacht dat ik iets met een vlieger wilde. Dat was niet per se zijn wens. Pas later hoorde ik dat hij een fervent vliegeraar was. Dat was heel toevallig.” Door de zonnepanelen kunnen de lichtjes van de tekst ‘mijn tijd staat stil’ branden.

De expositie is open van 11 – 17 uur. De toegang is vrij. De Kunsthal ligt aan de IJzerenmanwg 5k. De kunstenaar is zelf aanwezig.

Vorig artikelBromfietster onderuit in de Geenestraat
Volgend artikelInternationale wielerwedstrijd voor vrouwen doet Weert en Stramproy aan