Kunst in de zorg

THORN – In zorgcentrum Proteion Sterrebosch, Onder de Bomen 4 in Thorn, zijn tot en met  zondag 26 november kunstwerken te zien van een aantal medewerkers en cliënten van Sterrebosch.

Deze werken zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen zich melden in het restaurant waar ze ook van harte welkom zijn voor een kop koffie of een glaasje fris. Tevens is Proteion Sterrebosch een ideaal vertrekpunt voor een wandeling door het witte stadje Thorn.

Sinds een aantal jaren laten enkele medewerkers, met verschillende functies in de zorg, zich van een verrassende andere kant zien. Ze proberen een sfeer van saamhorigheid over te brengen in de vorm van het maken van schilderijen. Dit zodat Sterrebosch regelmatig een nieuwe uitstraling krijgt. Samen met een aantal bewoners van Sterrebosch worden zij ondersteund door een vrijwilliger die de schildertechnieken met geduld en kennis probeert over te brengen.

Ook enkele bewoners hebben in de afgelopen tijd hun kunstzinnige talenten gebruikt om de tijd nuttig in te vullen door deze aan doek of papier toe te vertrouwen. Het maken van schilderijtjes en foto’s was niet vreemd voor hun. Met trots willen ze dan ook het resultaat van hun tijdsbesteding naar buiten brengen.

Vorig artikelKleurrijk Leudal Festijn, Fotowedstrijd, Open Podium en Leudalloop
Volgend artikelMilitairen (helikopters) oefenen in Ospel