Zapp Skills live vanaf een camping in… Roggel

LEUDAL – Een wond leren verzorgen van kickbokser Rico Verhoeven? Foto’s leren bewerken van Instagrammer Annegien Schilling (@fetching_tigerss)? En leren omgaan met een hond met hulp van politiehond Bumper? In het jeugdprogramma Zapp Skills presenteren men de hele zomer lang LIVE vanaf verschillende campings in Nederland skills die ieder kind wil kunnen voor hij of zij twaalf is. Elke ochtend introduceert YouTuber Quinty Misiedjan samen met een BN’er om 09.00 uur een van de 20 skills op NPO Zapp. Daarna kan iedereen de hele dag live meedoen via zapp.nl/skills. 

Deze week zijn presentatoren Sascha Visser, Janouk Kelderman en Veras Fawaz op een camping in het Limburgse Roggel. Daar zijn ze de hele dag te volgen via een livestream op zapp.nl/skills. Een van de presentatoren wordt dagelijks voor een grote Skillchallenge gesteld die hij of zij uitvoert met de kinderen op de camping. Een andere presentator is in de omgeving op zoek naar kinderen die hij/zij kan helpen. Woon je in de buurt van Roggel? Doe mee met Zapp Skills en roep de presentator op om bij je langs te komen om te zien hoe skilled jij bent! Ga daarvoor naar zapp.nl/skills en stuur de Skillsisters een berichtje.

De skills van deze week zijn:

·      Maandag:         tegen je verlies kunnen

·      Dinsdag:          pasta met rode saus maken

·      Woensdag:       kleding repareren

·      Donderdag:      nepnieuws herkennen

·      Vrijdag:            dansen

Waarom Skills?
Veel kinderen vinden 12 worden best een big thing. Dan ga je naar de middelbare, dan ben je groot, eindelijk! Onbewust hebben kinderen allerlei ideeën over wat 12-jarigen kunnen. Je kunt je eigen eten koken en weet hoe je een afspraak maakt bij de tandarts. Maar wat als je dat niet kan? Dat is écht niet skill! Daarom komt de NTR met Zapp Skills: 20 skills die kinderen willen kunnen voor hun 12e. Deze lijst is samengesteld door 400 kinderen. In de lijst vind je ook epic skills, skills waarmee je kunt shinen bij je vrienden, zoals het tappen van een goede mop, een verbluffende goocheltruc en het bouwen van een vlot.

Uitzendingen

Online

Zapp Skills is van 10 juli t/m 25 augustus elke doordeweekse dag van 09.00 uur – 18.30 uur via een livestream te volgen op zapp.nl/skills

Televisie

Het bijbehorende televisieprogramma Zapp Skills is van 10 juli t/m 1 september elke doordeweekse dag om 09.00 uur en 16.00 uur (HH) te zien op NPO Zapp. Om 18:00 uur zie je het Skills nieuws van de dag.

Vanaf 7 augustus worden 15 afleveringen herhaald, voor kinderen die op vakantie waren, een skill hebben gemist of gewoon nóg een keer mee willen doen. De livestream blijft altijd actueel, en wordt afgewisseld door verschillende presentatoren.

Zapp Skills wordt gepresenteerd door YouTuber Quinty Misiedjan, Zappers Bart Meijer, Nienke de la Rive Box, Sosha Duysker, Janouk Kelderman en Sascha Visser en YouTuber Veras Fawaz.

 

Vorig artikelFietsen en gereedschap gestolen in Ospeldijk
Volgend artikelMolens in GrensPark Kempen~Broek openen met Open Monumentendag