Volop activiteiten in nieuwbouwwijken in Nederweert

NEDERWEERT – Het is voor velen een droom, een eigen huis kopen of bouwen. De afgelopen jaren zag een groot aantal inwoners of nieuwkomers in onze gemeente deze droom in vervulling gaan. Ze bouwden hun ‘eigen stekkie’ in een van de nieuwe woongebieden. De komende maanden gaat grondverzetbedrijf Kiggen uit Ospel in een aantal straten in die wijken aan de slag met het afwerken van de infrastructuur.

Aan de slag met openbare ruimte in Merenveld en Hoebenakker

“Een nieuwe woonwijk. Die staat er niet zomaar,” aldus Chrit Damoiseaux, die voor de gemeente kopers en bouwers jarenlang begeleidde. “Er gaan vaak jaren van voorbereidingen en procedures aan vooraf.” Een belangrijk onderdeel voordat de schop in de grond kan is het vaststellen van het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan staat vastgelegd wat er binnen een bepaald gebied op hoofdlijnen kan en mag. Vervolgens heb je binnen die kaders nog mogelijkheden om mee te denken met de klant. Die klant kan een individuele burger zijn, maar ook een aannemer of projectontwikkelaar.

De gemeente Nederweert hanteert al jaren de gedachte om woonwensen zoveel mogelijk waar te maken. Volgens Damoiseaux is dat gelukt. “De kavelverkoop is altijd doorgegaan, ook in moeilijke tijden.” Zowel particulier als projectmatig zijn er de afgelopen jaren veel woningen gebouwd.

Nieuwe woongebieden moeten eerst bouwrijp worden gemaakt. Logisch. Maar voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden moet er het nodige gebeuren. En ook na de bouwactiviteiten wordt een wijk verder woonklaar gemaakt. Dan worden groenvoorzieningen aangelegd of afgewerkt en worden straten en parkeerplaatsen verder aangelegd.

In de wijken Merenveld en Hoebenakker verliep de kavelverkoop en nieuwbouw zoals gezegd de laatste tijd erg goed. Woningen zijn klaar en bewoond, tuinen worden aangelegd. Hoogtijd om de afwerking van de infrastructuur op te pakken. “Dat gaan we dan ook doen,” aldus opzichter Frank Kersten.

Direct na de bouwvakvakantie start grondverzetbedrijf Kiggen uit Ospel in de wijk Merenveld en Hoebenakker met een aantal van deze werkzaamheden. Kiggen gaat aan de slag in de volgende straten: Maximastraat, Arianestraat, Koningspark, Bezembinder, Rietdekker, Leerlooier en Mandenmaker.

Het gaat onder meer om het zetten van stoepbanden, het aanbrengen van verhardingen en het leggen van tegels en klinkers. Op een enkele plaats wordt geasfalteerd. De bewoners van deze straten zijn door de aannemer schriftelijk geïnformeerd. Kersten is blij dat het werk door Kiggen wordt uitgevoerd.

Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt aan de nieuwe fase van Hoebenakker. “Na de zomer zal dit buiten ook te zien zijn, aldus Damoiseaux  want dan vinden verschillende onderzoeken plaats zoals archeologie. Tevens wordt dan de bestemmingsplanprocedure gestart. Volgens planning starten we in de tweede helft van 2018 met het bouwrijp maken van deze fase.

Zodra er meer over de planning en invulling bekend is, informeren we daarover via het Gemeente Contact en de website. Wilt u meer weten over de nieuwe woongebieden, de beschikbare kavels. Kijk dan eens op www.woonwensnederweert.nl of neem contact op met makelaarskantoor Jacobs-Gijsen of René Dwars.

Via www.nederweert.nl

Te downloaden:

Planning Merenveld en Hoebenakker >>

Bewoners brief bestratingswerkzaamheden Merenveld >>

Vorig artikelBreakdance debuteert op Olympische Jeugdspelen
Volgend artikelLimburgs typen op je telefoon, vanaf september een feit