Reactie politie op meldingen over situatie ‘verwaarloosde hond’

WEERT – Via politie Weert/Nederweert – AH/ KL: De laatste dagen kwamen er meerdere meldingen binnen over een hond bij restaurant De Wildenberg Goudreinet in Weert. De dierenpolitie heeft onderzoek gedaan naar deze situatie.

Er was sprake van een oude hond die sinds 2016 onder behandeling is van een dierenarts. De dierenarts heeft sinds 2016 de hond medicatie verstrekt. De laatste twee maanden kreeg de hond in overleg met de dierenarts de maximale dosis, waarop de hond onvoldoende reageerde. Gisteren werd in goed overleg met de dierenarts besloten om de hond in te laten slapen.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van nalatigheid door de eigenaren van de hond.

Vorig artikelMolens in GrensPark Kempen~Broek openen met Open Monumentendag
Volgend artikelBreakdance debuteert op Olympische Jeugdspelen