Breakdance debuteert op Olympische Jeugdspelen

WEERT – Twee dansers van de Fresh Allstars mogen Nederland gaan vertegenwoordigen in Essen, tijdens de voorronde voor de ‘Youth Olympics 2018’. Paulos Claessens (Weert) en Guus Siebers (Bergeijk) zijn twee van de vijf geselecteerde dansers uit Nederland.

Tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2018 in Buenos Aires (Argentinië) zullen 3 nieuwe sporten hun debuut maken op een Olympisch podium.

Bij de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 zullen twee nieuwe sporten worden geïntroduceerd, namelijk sportklimmen en karate.

Breakthrough for Breakdance
‘Urban’ dansstijlen hebben nog nooit een plek gekregen bij de Olympische Spelen. Wellicht komt daar binnenkort verandering in. De acrobatische dans breakdance zal in 2018 voor het eerst te zien zijn tijdens de Olympische Jeugdspelen.

In de afgelopen maanden konden breakdancers, zowel jongens als meisjes, die geboren zijn in de jaren 2000, 2001 en 2002 door middel van een online video competitie proberen bij de top 5 van hun land te komen.

De top 5 van elk land kwalificeert zich voor de volgende ronde van de kwalificatie, één van de drie continentale kwalificatierondes.

Voor de Europese dansers zal deze worden gehouden op 10 oktober 2017 tijdens het evenement Battle of the Year in Essen, Duitsland. Per continentale kwalificatie zullen ongeveer 200 dansers mee doen, waaruit de 20 beste jongens en 10 beste meisjes per continent zich kwalificeren voor de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires in 2018.

De vertegenwoordigers
De dansers die door de eerste video-ronde zijn gekomen en Nederland mogen gaan vertegenwoordigen op bij de eerste voorronde in oktober in Essen zijn:

Jongens

  1. Justen Beer (Hustle Kidz, Bergen)
  2. Leelou Demierre (The Ruggeds, Amsterdam)
  3. Guus Siebers (Fresh Allstars, Bergeijk)
  4. Paulos Claessens (Fresh Allstars, Weert)
  5. Toby Tanate (Heavy Hitters/Haags Hiphop Centrum, Den Haag)

 

Meisjes

  1. Janelle Dongen (Break Squad, Gorinchem)
  2. Vicky Bergmans (Rugged Studio, Budel)

Paulos en Guus zijn samen met de andere Nederlandse dansers zeker kanshebbers om bij de top 20 te komen aangezien het niveau in Nederland erg hoog is.

Uiteraard zijn Guus en Paulos al hard bezig met de voorbereidingen.

Vorig artikelReactie politie op meldingen over situatie ‘verwaarloosde hond’
Volgend artikelVolop activiteiten in nieuwbouwwijken in Nederweert