Naard Vaes is klaar voor nieuwe seizoen

NEDERWEERT- EIND – Naard Vaes is de nieuwe hoofdtrainer bij Eindse Boys. Voor velen inmiddels een bekend gezicht maar wie is nu precies die enthousiaste nieuwkomer die inmiddels in Leudal woont!? Een korte kennismaking met de trainer die ondertussen al enkele weken actief is bij onze club.

Wie is Naard Vaes?

Naard Vaes is 35 jaar. Geboren en getogen Nederweertenaar. Sinds enkele maanden woonachtig en samenwonend met mijn vriendin Maartje in Neer. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sportdocent in het Speciaal Onderwijs in Heibloem, Roermond en Helmond. Mijn leerlingen zijn tussen de 5 en 21 jaar oud. Zij hebben gedragsproblemen voortkomend uit autisme of omgevingsfactoren. Buiten het voetbal is een andere grote hobby van mij muziek. Zo ben ik bestuurslid van het mooiste festival van Nederland Moulin Blues Ospel.

Kun je iets over je voetbalcarrière vertellen?

Ik heb alle jeugdelftallen van Merefeldia doorlopen. Met Merefeldia 1 verschillende hoogte –en dieptepunten beleefd, waarbij het befaamde kampioenschap tegen HVV Helmond een combinatie van zowel hoogte als dieptepunten was. Ik heb nog een overstap gemaakt naar toenmalig 1e klasser sv Panningen. Een geweldige tijd bij deze mooie vereniging. Na terugkomst bij Merefeldia scheurde ik eerst mijn rechter en later mijn linker voorste kruisband af. Hierdoor moest ik vroegtijdig stoppen met voetballen, al trap ik op de zondagochtend nog wel eens een balletje met enkele oud gedienden in Merefeldia 3.

Je hebt als hoofdtrainer bij RKESV en als veldtrainer bij SV Laar gewerkt. Hoe heb je deze verschillende functies ervaren?

RKESV was een enorm goede leerschool voor mij als beginnend seniorentrainer. Ik ben RKESV dankbaar dat zij mij deze kans hebben gegeven. Het was hard werken met als eindresultaat dat we ons twee seizoenen in een zeer sterke 4e klasse wisten te handhaven. Bij sv Laar heb ik meer in de luwte kunnen werken. Dat was voor mij op dat moment nodig. Ik had een stuk minder verantwoordelijkheden en kon mij enkel en volledig op het voetbal richten. De samenwerking die ik met Eric Caasenbrood had was top. Een geweldige trainer met een goede voetbalvisie waarin hij volhard. Met een jonge enthousiaste groep pakten we met sv Laar uiteindelijk de 3e periode. Juist dat vasthouden aan je visie heb ik als groot leermoment ervaren en neem ik nu mee naar Eindse Boys.

De competitie indeling voor het seizoen 2017-2018 is inmiddels bekend. We spelen voornamelijk tegen ploegen uit de nabije omgeving. Hoe kijk jij aan tegen deze indeling?

Ik vind het een mooie klasse. Veel teams zullen weinig voor elkaar onderdoen. Ik kom veel bekenden tegen waarmee ik een goede band onderhoud. Zowel trainers als spelers van tegenstanders. En uiteraard omdat we tegen RKSVN spelen uit mijn nieuwe woonplaats Neer waar Wil Bongers nu trainer is geworden. Deze wedstrijd zal voor ons beide wel enigszins speciaal zijn.

Wat zijn je verwachtingen / doelstellingen voor aankomend jaar?

We hebben een leuke enthousiaste groep. Hard werken en plezier maken staat voorop. Wat het resultaat zal zijn zullen we wel zien. Doelstellingen mag de buitenwacht uitspreken.

Tot slot, voor de gemeentebeker en KNVB beker tref je twee keer Merefeldia. Kun je vooraf nog in alle rust op Nederweert kermis verschijnen?

Aangezien ik alle kermisdagen bij De Kleine Winst biertjes sta te tappen zal ik weinig rust hebben. Maar meer dan de helft van Merefeldia heb ik zelf in de jeugd mogen trainen of heb ik bij Merefeldia 1 mee gespeeld. Voor mij in ieder geval een geweldige wedstrijd. We zullen maar zeggen eins Ni-jwieëertenaar altied Ni-jwieëertenaar. Dus geel zwart maar gezien mijn verleden en mijn toekomst met een duidelijke groene witte tint.

Via www.eindseboys.nl

Vorig artikelNostalgische kermis bij Eynderhoof
Volgend artikelN266 gesloten wegens werkzaamheden