Kansen voor de regio: toerismesector blijft groeien

REGIO – De toeristische bestedingen stegen in 2016 bijna 4 procent en lagen ruim 27 procent hoger dan in 2010. De waarde van deze bestedingen bedraagt inmiddels 75,7 miljard euro. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Dat biedt kansen voor de regio Midden-Limburg. De provincie Limburg investeert volop in de ontwikkeling van de toeristisch-recreatieve sector. Zo is er een actieplan Versterken ondernemerschap toeristische-recreatieve sector opgesteld. Dat is onderdeel van het meerjarig investeringsprogramma Toerisme & Recreatie.

In de lift
De toerismesector is de afgelopen jaren harder gegroeid dan de economie. Hierdoor is het aandeel van de toerismesector in de toegevoegde waarde gestegen van 3,0 procent in 2010 naar 3,9 procent in 2016.

Toerisme
Het aantal banen in de toerismesector steeg in 2016 met 2,1 procent naar 641 duizend. Dit staat gelijk aan een stijging van ruim 13 duizend banen. Het aantal banen in de Nederlandse economie steeg vorig jaar met 1,0 procent. Het aandeel van de toerismesector in het totaal aantal banen nam daarmee verder toe naar 6,4 procent.

Het aantal werkzame personen in de toerismesector steeg met 2 procent naar 542 duizend mensen. Veel mensen in de toerismesector hebben een deeltijdbaan. Omgerekend naar voltijdbanen was de sector in 2016 goed voor 389 duizend banen.

Vorig artikelN266 gesloten wegens werkzaamheden
Volgend artikelProgramma kermis Nederweert 2017