Ospelse Molendagen op za 19 en zo 20 augustus

Ospelse Molendagen op za 19 en zo 20 augustus
“van Boer tot Bakker “ activiteiten van 10.00 / 16.00 uur (gratis toegang)
Tevens expositie van kunstschilder Tej van Helmond uit Weert.

Onder het thema van “van Boer tot Bakker” organiseren de molenaars van molen de Korenbloem op Ospel weer voor de 5-de keer de Ospelse Molendagen. U wordt uitgenodigd om te komen genieten van de heerlijke geur tijdens het malen van het graan. Verder worden op deze bijzondere dag(zondag ) de machines die de boer vroeger gebruikte voor het zaaien en dorsen tentoongesteld. Zo wordt het gehele proces van het graan bij de boer tot het malen op de molen in beeld gebracht. Zoals een tractor met een zaaimachine Saxonia van 1950. Een Claas Senator Maaidorser van 1970, en een Deutz 5505 tractor van 1968. Verder is er nog klein landbouw materialen te bezichtigen wat de boer vroeger gebruikte op de boerderij en het land. Deze machines zijn nog compleet zoals ze vroeger gebruikt werden bij het telen van het graan en geheel gerestaureerd. Op zondag vertellen de eigenaren zelf over het functioneren van deze machines en tevens het historisch verhaal van de boeren uit die tijd.
Op zondag is er bij de molen ook een markt van streekproducten zoals notenolie, Happy-ei, blauwe bessen, honing enz. En natuurlijk is er koffie met vlaai of wafels. Tevens worden er pannenkoeken gebakken door Coen, met een pannenkoekenmix van granen gemalen op de molen.

Ook op zaterdag is de molen open en te bezichtigen.
Expositie. Tevens is er op beide dagen een expositie van de kunstschilder Tej van Helmond nog steeds werkzaam als autocadtekenaar en heeft alleen zijn vrije tijd om te schilderen. Tej van Helmond is autodidact . Hij is een figuratieve schilder neigend naar fijn schilderen. Zijn thema’s zijn portretten, stillevens en landschappelijke onderwerpen. Werken van Tej waren te zien in 2014 in een expositie op de Langpoort en bij Galerie Piepers Weert.
Winkel.
De winkel onder in de molen is open tijdens deze dagen en het is mogelijk om diverse soorten meel te kopen Onder andere Pannenkoekenmix ,Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen.

U BENT VAN HARTE WELKOM

Voor meer informatie zie ook de website van de molen; http://dekorenbloemospel.jimdo.com

Overige activiteiten 2016
– Iedere 2e, , 3e , 4e zaterdag van de maand is de molen te bezoeken.
– 9 en 10 september nationale Monumentendagen
– 30 sept en 1 oktober Limburgse Molendagen

Vorig artikelIN DE TENT – Feestavond LDS op 15 september 2017
Volgend artikelKrattenfuif in Ospel