Begeleid bewegen op het Beweegplein

Maasbracht – In september starten de Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw weer met een beweeguurtje op het Beweegplein op de Neutrale Hoek in Maasbracht. Het gratis beweeguur wordt vanaf 4 september tot de herfstvakantie elke maandag van 11 tot 12 uur gehouden.

Het beweeguurtje is een leuke manier om samen in de buitenlucht te bewegen. Iedereen kan meedoen aan het gratis beweeguur, ook mensen die minder mobiel zijn en bijvoorbeeld gebruik moeten maken van een scootmobiel, een rollator of een stok. De Beweegcoach zorgt ervoor dat elke deelnemer passende oefeningen krijgt. Een korte wandelactiviteit rond het Beweegplein, sluit het beweeguurtje af.

Bewegen én ontmoeten
Beweegcoach Tineke Wilms: ‘Het Beweegplein is een uitnodigende plek waar je kunt bewegen én waar je andere mensen ontmoet. Tot de herfstvakantie zorgen de beweegcoaches van de gemeente elke maandag voor begeleiding. Zo kunnen de mensen de toestellen en hun eigen mogelijkheden op een veilige en verantwoorde manier ontdekken. Op deze manier willen we hen stimuleren om daarna zelfstandig gebruik te maken van het Beweegplein.’

Meedoen
Aanmelden voor het beweeguur is niet nodig. Mensen die mee willen doen zijn op maandag om 11 uur op het Beweegplein bij de brede school in Maasbracht welkom. Het beweeguur start op 4 september.

Vorig artikelGrenzeloze molendag in GrensPark Kempen~Broek
Volgend artikelChen-Si Foundation maakt 20 kinderen blij!