Basketbal Academie Limburg hofleverancier van de Nationale Teams voor de jeugd!

De hoge kwaliteit van de basketbal opleiding van de Basketball Academie Limburg in Weert is deze zomer goed zichtbaar in de samenstelling van de Nationale (jeugd) Teams. Liefst 12 spelers uit de opleiding zijn geselecteerd en hebben in diverse leeftijdsklasse Europese kampioenschappen gespeeld of deelgenomen aan sterke internationale toernooien. Het meest in het oog springt de samenstelling van het NT U 15 jongens, waar 7 van de 13 spelers hun opleiding in Weert gehad hebben.

Het is een logisch vervolg op het zeer succesvolle seizoen 2016/2017, waarin de U 24 en de U 14 Nederlands Kampioen zijn geworden, de U 16 in de laatste seconde de NK finale verloor en de U 18 de nationale Beker heeft gewonnen. Daarnaast werd de Academie door de NBB als 1 van de 5 Regionale Talenten Centra in Nederland aangewezen.

Al deze successen zorgen er voor dat er komend seizoen een aantal toptalenten uit Nederland naar Weert verhuizen om daar hun basketbal opleiding voort te zetten, waaruit landelijke waardering blijkt voor het geen in Weert neergezet is.

De spelers:

Nederlands Team U 15 jongens: Freek Wijnands, Tristan van Bree, Oshean Brathwaite, Aramis Verhoeven, Odin Verhoeven, Daan Peerlings, Armin Stroijl en Jedial Cordilia (Jedial zal komend seizoen in Weert spelen)

Nederlands Team U 15 meisjes: Alina Sendar.

Nederlands Team U 16 jongens: Sander Hollanders, Dimitri Maconda en Joost Bijl (Joost zal komend seizoen in Weert spelen)
Het Nederlands onder 16 team heeft 17 augustus de kwart finale van het EK gespeeld in Sofia en België verslagen en zo een plaats in de halve finale verworven.

Nederlands Team U 18 jongens: Robin van Heukelom, Roel van Overbeek, Jacco Fritz en Yarick Brussen (Yarick en Jacco zullen komend seizoen in Weert spelen)

Nederlands Team U 20 jongens: Amir Banda

Vorig artikel18 augustus 1950: Het is maar tijdelijk
Volgend artikelWitte paardenkastanjes lijden onder droogte en insecten