De 45 jarige André W. uit Weert is vrijgesproken van ontucht

WEERT – André W. uit Weert is door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken van het plegen van ontucht met twee nichtjes.

In 2013 zou W. de meisjes van toen acht en twaalf onzedelijk hebben betast. Dat gebeurde volgens de kinderen bij de man thuis en in de woning van hun oma. Daar zou hij één van de meisjes tijdens het verstoppertje spelen in een donkere slaapkamer bij de borsten hebben gegrepen, meldt 1 Limburg.

Andre W. werd eerder al veroordeeld tot drie jaar cel voor poging tot moord. In december 2013 heeft hij een 35 jarige man uit Gameren zwaar verwond met een mes. Het slachtoffer en dader waren bekenden van elkaar. De aanleiding van de steekpartij zou het onzedelijk betasten van twee minderjarige meisjes zijn door W. De meisjes zijn nichtjes van de dader. Het slachtoffer van het steekincident is een bekende van de moeder van de meisjes. Het zedendelict is toentertijd buiten beschouwing gelaten. Andre W. werd enkel veroordeeld voor poging tot moord. Toch wilde het Openbaar Ministerie hem toen alsnog vervolgen voor de ontuchtzaak. Het OM eiste 16 weken met een proeftijd van drie jaren.

In hoger beroep
W. ging na de uitspraak in hoger beroep. Hij gaf toe dat hij de meisjes heeft aangeraakt maar dat dit gebeurde tijdens een spelletje verstoppertje en was niet met opzet. Het gerechtshof in Den Bosch stelt dat dit ‘zeer mogelijk’ is.

Vorig artikelBudschop Open Air & Kermisprogramma bij Café-Zaal de Schans
Volgend artikelSame sterk vör oos kerk in het nieuws