Zwemmen bij duisternis: Landmachtmilitairen steken zwemmend de Zuid-Willemsvaart over

WEERT – In het kader van een oefening door Limburg en Brabant, zullen militairen op dinsdag 22 augustus al zwemmend en met drijfpakketten de Zuid-Willemsvaart bij Weert oversteken. Ze worden daarbij extra uitgedaagd omdat de wateroversteek bij duisternis gaat plaatsvinden.

De Charlie ‘Eagle’ compagnie begint de oefening in Zuid-Limburg en eindigt in Brabant. Zij oefenen een situatie waarin zij zich achter vijandelijke linies bevinden en ze terug moeten verplaatsen naar eigen gebied. Binnen 4 dagen moet het hele gebied te voet worden afgelegd, zonder hierbij opgemerkt te worden. Om die redenen verplaatst de eenheid zich met name in de duisternis en zijn de militairen altijd alert op hun omgeving.

Een ‘groep’ infanteristen bestaat uit ongeveer 8 militairen en kan zelfstandig optreden en overleven op het gevechtsveld. Gedurende de oefening moeten de militairen gebruik maken van al hun opgedane vaardigheden als infanterist, om uiteindelijk ongezien en veilig het eigen gebied te bereiken.

De Charlie ‘Eagle’ compagnie maakt deel uit van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en is gelegerd in Oirschot.

Vorig artikelHet is weer bijna Budel Kermis
Volgend artikel16 augustus 2003: Kus op het altaar