Herfst in de zomer

WEERT – Bewoners van de Regoutstraat, Kammerstraat, maar ook in andere delen van Weert maken zich grote zorgen om de toestand van de kastanjebomen.

Al in mei en juni werden de bladeren bruin en nu vallen ze af. Na contact met de gemeente bleek dat deze bomen last hadden van de kastanje-mineer-mot, die zijn eitjes in de bladeren legt. Zijn larven vreten deze bladeren van binnenuit op. De bomen gaan hiervan niet direct dood, maar de conditie gaat steeds verder achteruit. Bovendien is het geen gezicht!

Deze mot is goed te bestrijden, maar de gemeente gaf aan uit oogpunt van BEZUINIGINGEN!! dit niet meer te doen, behalve bij enkele bomen in het centrum.
SP in actie
In een brief aan Het College van B&W vraagt de SP de bestrijding van deze mot weer voor heel Weert te hervatten.
SP raadslid Jeroen Goubet. “Naast dat de gezondheid achteruit gaat is het natuurlijk vooral erg jammer dat de boom al zo vroeg in het jaar kaal wordt. En met name kastanjes hebben het door andere plagen zoals de kastanjebloedingsziekte al moeilijk. Deze bomen mogen niet uit ons straatbeeld verdwijnen.”
Buurtbewoner
Veel inwoners van Weert vinden dat de gemeente deze bezuiniging terug moet draaien.
Weert wil toch de groenste gemeente van Nederland zijn? Straks wordt het nog de bruinste, aldus een bewoner van de Kammerstraat.
Vorig artikelSubsidie voor afkoppelen regenwater
Volgend artikelNVWA zet bestrijding tijgermug Weert voort in wijken Leuken en Groenewoud