Subsidie voor afkoppelen regenwater

NEDERWEERT – Klimaatverandering zorgt voor steeds meer extreme regenval en wateroverlast. Daar kunnen we samen iets aan doen! Simpelweg door het afkoppelen van de regenpijp. Zodat het water niet meer in het riool stroomt, maar in de tuin. Maak gebruik van de interessante subsidieregeling!

Waterschap Limburg en 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben samen het startsein gegeven voor subsidieregelingen in de strijd tegen wateroverlast.

De regeling is bedoeld als extra stimulans voor onder meer burgers, bedrijven en woningbouwverenigingen om zelf bij te dragen aan het voorkomen van wateroverlast. Door de regenpijp in de tuin af te koppelen van het riool met vuilwater, wordt het regenwater in de tuin vastgehouden waar het in de grond zakt. Bij hevige regenbuien voorkom je op deze manier dat de riolering het overtollige water niet meer aankan, straten blank komen te staan of nog erger, het water de woning binnenkomt.

Inwoners die hun regenpijp willen laten afkoppelen, kunnen gebruikmaken van de subsidie. Het subsidiebedrag en de voorwaarden verschillen per gemeente. Geïnteresseerden kunnen bij de gemeente terecht voor advies over de mogelijkheden, wat de kosten zijn en welk subsidiebedrag daarbij hoort.

Op de website en op www.waterklaar.nl vindt u meer informatie over het afkoppelen en de subsidieregeling.

Via www.nederweert.nl

Vorig artikel16 augustus rondleidingen op Laarveld bij opgravingen middeleeuws Hushoven
Volgend artikelHerfst in de zomer