13 augustus 1954: Durf en initiatief

Aluminiumfabriek Wilhelminastraat - GAW Beeldbank A10145

Aan de Wilhelminastraat bouwt Aluminium- en staalfabriek Weert een nieuwe fabriekshal. Weekblad Kanton Weert is in de editie van 13 augustus 1954 onder de indruk van de snelheid waarmee de fabriek wordt gerealiseerd.

Met behulp van bulldozers is op ‘Amerikaanse wijze’ de bodem geëgaliseerd. Het storten van de betonnen fabrieksvloer duurt ook slechts enkele dagen. Na het plaatsen van de spanten kan het pand wind- en waterdicht worden gemaakt. De noodzakelijke machines hoeven dan nog slechts geplaatst te worden en de productie kan van start gaan, aldus Kanton Weert

Aan het einde van de maand moeten de werkzaamheden voltooid zijn zodat deze op 25 augustus, de dag dat eigenaar Walter Gruijthuijsen zestig jaar wordt, in gebruik kan worden genomen.

Gruijthuijsen wil met deze nieuwe fabriekshal de productiecapaciteit van zijn bedrijf uitbreiden om zo te voldoen aan de toenemende vraag naar aluminium keukenartikelen zoals potten, pannen en fluitketels.

Voor het vervaardigen van deze artikelen zal een uit Duitsland afkomstige nieuwe productiemethode worden geïntroduceerd.
De redactie van de krant sluit af met: “Weert mag zich gelukkig prijzen met dergelijke ondernemers, welke durf en initiatief weten te tonen, binnen haar veste.“

BRONErfgoedcluster Weert • Kanton Weert 13 augustus 1954
Vorig artikelORANJE van onder tot BOVEN in OSPEL !
Volgend artikelOntmoetingsmiddag Dekenaal Weerter Missie Thuisfront