Landdag Altweerterheide: een dagje terug in de tijd van weleer

ALTWEERTERHEIDE – Voor een dagje terug in de tijd van weleer. Elk jaar, op de eerste zondag in september, wordt het gezellige evenement “de Landdag Altweerterheide” in het kerkdorp Altweerterheide gerealiseerd. De Landdag Altweerterheide is inmiddels in Limburg uitgegroeid tot een cultureel evenement, dat elk jaar weer duizenden bezoekers trekt.

Op zondag 3 september 2017 wordt nu voor de 20e keer het evenement “de Landdag Altweerterheide” georganiseerd. Vele mensen kijken elk jaar uit naar de Landdag Altweerterheide op het sfeervolle terrein bij de Heltenbosdijk 10 te Altweerterheide.

Opening
Om 11:00 uur gaat het terrein open. De officiële opening zal om 13:30 op ludieke én dit jaar spectaculaire wijze plaatsvinden. De show van zo’n 250 oude tractoren en enkele tientallen oldtimers van Nederland, België en Duitsland vormen inmiddels een traditionele bekende factor in het programma van de Landdag Altweerterheide.

Ambachten
Op het terrein kan de bezoeker ook allerlei oude ambachten zien, zoals het spinnen van wol, het op ambachtelijke wijze maken van jam, een smid, het maken van bezems, een schoenmaker, een mandenvlechter, waarschijnlijk ook weer het bakken van brood op oude wijze en nog diverse andere handwerkzaamheden.

Demonstraties
Op het hoofdterrein zijn ’s middags tevens allerlei demonstraties te bewonderen, zoals de toertocht van oldtimers, het defilé van tractoren en nog veel meer… Kortom een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud. Op het feestterrein kunt u ook eten en drinken. Tijdens deze dag zal het geheel ondersteund worden door livemuziek van o.a. diverse blaaskapellen uit de regio.

Vorig artikel11 augustus 1980: Kotsmisselijk
Volgend artikelLeudal heeft vooralsnog geen plannen om genderneutraal te worden