Internationaal hippisch evenement met antieke paardenrijtuigen

Concours International d’Attelage de Tradition in Weert

WEERT – Op 2 en 3 september aanstaande organiseert Rijo Stables een CIAT in Weert. CIAT staat voor Concours International d’Attelage de Tradition. Het biedt bezoekers de unieke kans om antieke rijtuigen met hun paarden van dichtbij te bewonderen.  

Op zaterdag 2 september is er van 10.00 uur tot 19.00 uur een Open Huis bij RiJo Stables. Vanaf 10.30 uur vertrekken de rijtuigen vanaf de Koekoeksweg naar het centrum van Weert. De deelnemers worden beoordeeld door 3 internationale juryleden. Hierbij gaat het onder andere om de algemene indruk van de aanspanning, paarden/pony’s, tuig, rijtuig, menner, grooms en passagiers. Deze presentatie biedt nieuwsgierigen de kans om de paarden van een worteltje of appeltje te voorzien, de rijtuigen van binnen te bewonderen en vragen te stellen aan de menners. Locatie is nog onbekend.

Op zondag 3 september is er wederom van 10.00 uur tot 19.00 uur Open Huis bij Rijo Stables. De deelnemers leggen die dag een wegtraject af van 15 km met 5 hindernissen. De tocht van authentieke rijtuigen vertrekt rond 10.00 uur in de ochtend vanaf de Koekoeksweg 7 in Weert. Het gehele traject is toegankelijk voor publiek om de combinaties in actie te aanschouwen. Op het terrein van RiJo Stables zullen zij ook nog een behendigheidsparcours afleggen. Om 17.00 zal Burgemeester Jos Heijmans de prijsuitreiking doen aan de deelnemers.

Kortom, een prachtig internationaal evenement voor jong en oud, voor ieder wat wils! Kom kijken op de Koekoeksweg 7 in Weert (Limburg).

Vorig artikelPromofilm Antje van de Statie en Weert in 16-talen beschikbaar
Volgend artikelIn park ‘Aan de Bron’ weer een openlucht bioscoop avond