Gerard van Kol treedt op bij De Pelen

OSPEL – Op zondag 20 augustus is er een optreden van de Liesselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Hij speelt in twee sets; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Over vroeger, maar ook over dagelijkse dingen
Gerard van Kol is al zijn hele leven bezig met muziek. Op tienjarige leeftijd speelde hij de accordeon, een instrument dat hij een paar jaar later inruilde voor een drumstel. Toen hij vijftien was kwam hij in zijn eerste band: the Remblin Four. De naam van de band veranderde in White Wheel en, na acht jaar spelen op bruiloften en partijen, koos de groep voor een ander genre: country rock! Met The Canyon Drive Band heeft Gerard op grotere podia gespeeld, inclusief tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na deze bewogen jaren keerde hij weer terug naar dans en amusement. Sinds de jaren negentig timmert hij aan de weg als troubadour en zingt en schrijft hij liedjes in het Leissels dialect. Liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen. In 1996 verscheen z’n eerste CD en een paar jaar later volgde een tweede. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Soms gevoelig, soms grappig, maar altijd recht vanuit het hart.

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek midden in de prachtige natuur van de Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van De Pelen een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma voor de komende weken: zondag 27 augustus: 2 Men’s Joke, zondag 3 september: Moose Next, zondag 10 september: Jee & Vee en zondag 17 september: 2 of Diamonds. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Vorig artikel“Een Veteraan Vertelt”
Volgend artikelActiecomité ‘Same sterk vör oos kerk’ reikt waardebon uit