6 augustus 1970: ‘n Lach in de ruimte

Openluchttheater De Lichtenberg - GAW Beeldbank A10646

In openluchttheater ‘Lichtenberg’ aan de IJzerenmanweg is op 6 augustus 1970 de revue ’n Lach in de ruimte te zien. Een familievoorstelling die niemand mag missen, aldus de advertentie.

Aan deze revue werken mee Frans van Dusschoten, Ria Valk, Joop van den Ende en als smaakmaker de jonge André van Duin. Volgens de advertentie kan het publiek twee en een half uur lachen en ontspannen tijdens de optredens van de diverse artiesten. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt drie gulden per persoon.

Een paar dagen later, op 10 augustus, treedt voor ‘teeners en twens’ de befaamde Nederlandse popband ’Earth and Fire‘ op. Als bijzonderheid wordt nog vermeld dat de band een eigen lichtshow meebrengt.

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig van de vorige eeuw zijn er regelmatig voorstellingen in het theater. Terwijl oorspronkelijk de voorstellingen bedoeld zijn voor de leerlingen van het Bisschoppelijk College, zijn in openluchttheater ‘Lichtenberg’ dus ook theatervoorstellingen en muziekoptredens voor het gewone publiek uit Weert en de regio.

BRONErfgoedcluster Weert • Op de Keper 27 juli 1970
Vorig artikelWielerwedstrijden van EPO – Tour d’Oospel 2017
Volgend artikelRechter maakt einde aan gesteggel over huurprijs Poort van Limburg