Tijgermug is op Leuken aangetroffen

Aziatische Tijgermug

WEERT – In Weert zijn tijgermuggen (of larven daarvan) aangetroffen. Bedrijven/panden op industrieterrein Leuken hebben al brieven ontvangen (binnen 200 meter van de vindplaats(en). Vandaag vrijdag 4 augustus ontvangen de bewoners van circa 250 woningen in een deel van de wijk Leuken (zone van 200 tot 500 meter van de vindplaats(en), een brief en een brochure.

Op het moment dat de NVWA  in Weert een tijgermug (of larve daarvan) aantreft of een melding ontvangt over een tijgermug, volgt het NVWA een vaste procedure. Zij nemen contact op met de gemeente en samen bespreken wij de aanpak van de informatievoorziening, dat gaat al enige jaren zo. De eigenaren van panden rondom de vindplaats(en) ontvangen een uitgebreide brief met informatie op welke manier de NVWA de bestrijding laat uitvoeren en ze ontvangen tips wat men zelf kan doen om de verspreiding van de tijgermug tegen te gaan.

 

Vorig artikelColumn: Welcome to JohnnyWood!
Volgend artikel1900 – Het ontstaan van Dorplein