Nyrstar houdt voet bij stuk: De Hoort is vanaf september verboden gebied

BUDEL-DORPLEIN – Nyrstar, eigenaar van De Hoort, blijft bij het besluit om de waterplas af te sluiten. De zinkfabriek is in gesprek gegaan met wandelaars die het verbod tegen wilden gaan. De komende weken wordt het hekwerk rondom het gebied hersteld en vanaf september is het verboden terrein.

Dat schrijft Dagblad de Limburger. Nyrstar zegt tegenover de krant een prettig gesprek te hebben gehad met de bezwaarmakers. In totaal tekenden ruim 1100 mensen een petitie om het natuurgebied open te houden.

Sluiting
Ondanks de petitie houdt Nyrstar voet bij stuk. De sluiting is volgens de zinkfabriek niet alleen het gevolg van het incident waarbij enkele maanden een 37-jarige man uit Neerpelt verdronk terwijl zwemmen verboden is. Ook zijn er andere gebeurtenissen ‘die niet door de beugel kunnen’. Wat daar concreet mee wordt bedoeld, wil Nyrstar niet zeggen.

Toekomst
Nyrstar wil in de toekomst opnieuw in gesprek gaan met de wandelaars. Maar dat gebeurt pas op het moment dat de veiligheid voldoende is gewaarborgd. Wanneer dat is, moet de toekomst uitwijzen.

Vorig artikelVeel last van hoofdpijn? Wellicht is deze vitamine de oplossing
Volgend artikelUw gezin als hét gezicht van Weert kermis?