31 juli 1882: Café La Bourse

Dries midden 20ste eeuw - GAW Beeldbank 8557

Na twee jaar al gaat het nieuw gebouwde café (= koffiehuis) La Bourse aan de Dries op 31 juli 1882 in de openbare verkoop. Eigenaar Jan Doensen moet het café, dat tussen de Dries en de huidige Stationsstraat zou hebben gelegen, verkopen.

Notaris Clercx uit Weert zal de verkoop, die om 17.00 uur begint, leiden. In de omschrijving van het pand staan uiteraard de voordelen van het café. Waarschijnlijk is het ook een logement geweest, want volgens de omschrijving bestaat het pand uit vier kamers beneden en vijf kamers boven, alle voorzien van behang. Verder is er een ruime kelder en zolder. De waterpomp is in de keuken: in die tijd is het nog gebruikelijk dat zo’n pomp buiten staat.

Onder een overkapping ligt een beugelbaan. Het café heeft tevens ‘een schoonen tuin’.
De openbare verkoop vindt in twee gedeelten plaats. De eerste verkoop is op 31 juli, de tweede verkoop op 7 augustus.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel30 juli 1571: Paniek
Volgend artikelEcht-Susteren wil drie regionale samenwerkingsverbanden onder één paraplu