Financiële injectie van 27 miljoen voor innovatieve mkb’ers in Limburg

Het grootste deel (vijftien miljoen euro) komt van de provincie.

LIMBURG – Limburgse mkb-bedrijven die in innovatie willen investeren kunnen rekenen op een fikse financiële impuls. Er komt in totaal 27 miljoen euro beschikbaar.

Het grootste deel (vijftien miljoen euro) komt van de provincie. De rest wordt ingebracht door partijen als de Rabobank in Venlo, de Westelijke Mijnstreek, het Rijk en industriebank Liof.

Versterken
De inzet van de Provincie Limburg is het versterken van een samenhangend pakket aan  ondersteuningsmogelijkheden voor het MKB. Het doel is om ondernemers in het MKB een soepele begeleiding te bieden naar het geschikte instrument, via een efficiënt besluitvormingstraject.

Economie trekt aan
Gedeputeerde Twan Beurskens (Economie & Kennisinfrastructuur): “De Limburgse economie trekt boven verwachting hard aan. Nu is hét moment voor ondernemers om meer risico’s te nemen en te investeren in de toekomst. Met deze drie samenhangende maatregelen verwachten wij het MKB in Limburg een gerichte impuls te geven om goed door te groeien en voor nieuwe arbeidsplaatsen te zorgen.”

MKB
Gedeputeerde Hubert Mackus (Groen en Landbouw): “Het MKB vormt zeker in de land- en tuinbouw het fundament onder onze economie. Daarom zetten wij in op een versnelling van de Brightlands Campus Greenport Venlo, samen met onder andere onze regionale partners Rabobank Venlo en NV LIOF.”

Vorig artikel26 juli 1604: Rationaliteit contra emotionaliteit?
Volgend artikel27 juli 1945: Weer thuis