25 juli 1992: In de ban van Japan

Kimonoshow Japanse week - GAW Beeldbank A9166

Met nog twee dagen te gaan is Weert op 25 juli 1992 nog steeds in de ban van de Japanse week. Het initiatief en de organisatie voor deze week die op 19 juli is begonnen, ligt bij de gemeente. Voor het slagen van deze activiteit worden er heel wat instanties, verenigingen en bedrijven nauw bij betrokken.

Zo zijn de etalages van de winkels in de binnenstad opgesierd met Japanse motieven. Er worden hapjes en drankjes aangeboden uit het land van de rijzende zon. De reisbureaus spelen ook in op deze bijzondere week. Sportinstituut Vorstenbosch geeft onder meer judodemonstraties. In bioscoop Gotscha worden, tegen een gereduceerde entreeprijs, Japanse films vertoond.

Het Waagtheater pakt uit met ‘De Japanse Nachtegaal’, een poppenvoorstelling voor de jeugd met poppenspeler Lucas Goudzwaard. In de bibliotheek is een tentoonstelling van ‘Ukiyo-e’ te zien. Dat zijn prenten die gemaakt zijn tussen de zeventiende en twintigste eeuw. Bovendien is daar, evenals in het stadhuis, een overzicht te zien van origamistukken, kunstzinnig gevouwen voorwerpen van papier.

Weerter kunstenaars laten zich door Japanse motieven inspireren en verzorgen op 23 juli een ware happening op de Markt. In Gemeentemuseum De Tiendschuur kan onder meer een tentoonstelling van Marjam Frantzen met werken van hedendaagse keramiek op basis van de aloude Raku-methode worden bezichtigd.
Er zijn lezingen, voorstellingen en zelfs een kimonoshow.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelJules Coenen neemt afscheid van Rabobank Weerterland & Cranendonck
Volgend artikel‘MKB-bedrijven moeten laten zien dat ze trots zijn op de regio’