Jules Coenen neemt afscheid van Rabobank Weerterland & Cranendonck

WEERT – Directievoorzitter Jules Coenen (56) neemt afscheid van de Rabobank Weerterland & Cranendonck.

“Hoe dankbaar kun je zijn als je zelf het moment mag bepalen om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief?” Deze reactie is tekenend voor de bevlogen en ondernemende Jules Coenen, die in november na 27 jaar afscheid gaat nemen van de Rabobank.

Nieuw perspectief
Jules: “Ik heb in de afgelopen 27 jaar, veel mooie banen gehad bij de Rabobank, waarvan de afgelopen dertien jaar die van directievoorzitter van Rabobank Weerterland & Cranendonck. Mijn beslissing om afscheid te nemen, was dan ook niet gemakkelijk. Ik ben trots op de plezierige samenwerking met mede-directieleden, collega’s, ondernemingsraad, ledenraad en Raad van Commissarissen die tot mooie resultaten heeft geleid. Daarbij waren en zijn de uitdagingen voor de bank stevig; van de fusie van lokale zes banken tot de strategie die ervoor zorgt dat de Rabobank met een eigentijdse klantbediening kan blijven voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten. Ik heb daarbij veel respect voor onze medewerkers die zich in een sterk veranderende wereld, vol overgave blijven inzetten voor onze 70.000 klanten. Ik ben nu 56 en heb altijd gevonden dat jezelf de regie moet houden op je leven en je loopbaan. Voor mij is het nu het juiste moment
om voor mezelf en voor mijn omgeving ruimte te nemen om na te denken over mijn toekomst en een nieuw perspectief.”

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Wim Bekelaar: “We vinden het spijtig dat Jules afscheid neemt van Rabobank Weerterland & Cranendonck. Maar we begrijpen en respecteren zijn besluit, en zijn hem zeer erkentelijk voor zijn tomeloze inzet voor Rabobank Weerterland & Cranendonck. Onze bank staat er prima voor, daar heeft Jules in zijn dertien jaar als directievoorzitter een belangrijk aandeel in gehad. Jules is diep geworteld in en verbonden met ons werkgebied en geeft de coöperatiegedachte vorm, in woord en daad. Mede daarom verliep de fusie van zes lokale banken in 2005 op een
zorgvuldige en tegelijkertijd soepele manier. Dat geldt ook voor de spreiding en aanpak van onze lokale kantoren met recent de opening van de verbouwde hoofdvestiging in Weert als markant moment. Daarnaast kunnen we bogen op een sterke marktpositie en een grote klanttevredenheid.”

Bevlogen aanjager en verbinder
“Jules is het boegbeeld van onze bank en vervult op een inspirerende manier de rol van bevlogen aanjager en verbinder. Binnen onze bank, in ons werkgebied, in de regio zelfs over de landsgrenzen heen. Onder zijn leiding is ‘Samen Sterker’ gelanceerd waarvan jaarlijks meer dan 400 verenigingen inmiddels een bijdrage hebben ontvangen. In Limburg heeft Jules zich sterk gemaakt voor het Jeugdsportfonds dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen de mogelijkheid geeft om te sporten. En Jules timmerde aan de weg als bestuurder van Keyport met als doel een vitale regio. Daarbij heeft de circulaire
economie zijn bijzondere aandacht. We wensen Jules alle goeds voor de toekomst, zowel zakelijk als privé. Uiteraard zullen we nog op een passende manier afscheid van Jules nemen. Als Raad van Commissarissen starten we binnenkort met de procedure om een nieuwe directievoorzitter te benoemen.”

Vorig artikelLimburgse veehouders moeten voor 2030 de uitstoot van fijnstof halveren
Volgend artikel25 juli 1992: In de ban van Japan